Deze website is gebouwd met Divi.

Als u op zoek bent naar een nieuw WordPress theme dan zult u één naam bijna zeker tegenkomen: Elegant Themes. Met een groot portfolio van aantrekkelijke thema’s, een selectie van krachtige plugins en een actieve community van gebruikers is Elegant Themes één van de grootste namen in het WordPress ecosysteem.
Op papier is Elegant themes zeker een grote speler als het gaat om thema’s en plug-ins. Maar zijn deze producten de juiste keuze voor uw website? Tegen het eind van dit bericht heeft u hopelijk alle informatie die u nodig heeft om een goed doordacht besluit te nemen.
Laten we beginnen.

Over Elegant Themes

Elegant Themes bestaat ongeveer acht jaar en heeft tot nu toe bijna 400.000 klanten. In dit proces zijn ze uitgegroeid tot een bedrijf van meer dan 40 medewerkers die werkzaam zijn in verschillende landen.

Elegant Themes

Elegant Themes biedt momenteel 87 WordPress thema’s en vijf plug-ins. Toegang tot alle thema’s zal u $ 69 per jaar kosten. Om alle thema’s en plug-ins te gebruiken betaalt u $89 per jaar, waardoor dit scherp geprijsde producten zijn. Als u van plan bent om hun producten voor meerdere jaren te gebruiken dan is hun iets duurdere ‘Lifetime Access’ plan de verstandigste keuze. Hierdoor heeft u toegang tot alle bestaande en toekomstige producten voor een éénmalig bedrag van $ 249. Voor altijd. Hier heb ikzelf gebruik van gemaakt, zonder spijt.

Niet elke theme is goed

Voordat u begint met het maken van een WordPress websit, moet u een keuze maken uit een van de vele WordPress templates. Naast veel goede templates zijn er genoeg thema’s die ik liever niet gebruik en die ik mijn klanten zal afraden. Sommige templates (bijvoorbeeld met Visual Composer) zijn allesbehalve gebruiksvriendelijk en andere templates zijn weer slecht geprogrammeerd/gecodeerd. Een template waar ik juist wel heel tevreden over ben is de Divi WordPress template. Door de Divi Page Builder heeft u de mogelijkheid om geavanceerde pagina’s te bouwen zonder daarbij zelf code te hoeven schrijven. Wilt u dus meer zelf doen met uw WordPress website? Gebruik dan Divi!

Wat is Divi en wat kunt u ermee?

Het Divi WordPress template is ontwikkeld door Elegant Themes. Het template is erg flexibel en speciaal gemaakt voor de Divi Page Builder. De Divi Page Builder is een uitbreiding van het WordPress content management systeem waarmee u pagina’s beter kunt invoeren en opmaken. De Divi WordPress template is niet heel speciaal, maar wel speciaal geoptimaliseerd voor de Divi Page Builder. De Page Builder kan ook met andere WordPress themes worden gebruikt, maar daarbij is de kans groot dat u zelf nog de stijl met behulp van CSS moet wijzigen, zodat deze overeenkomt met uw gekozen template.
Wanneer u de Divi WordPress template beter wel en niet kunt gebruiken.

Divi Theme / Divi Builder

Voor de meer ervaren WordPress gebruiker is Divi (de WordPress template of de page builder) zeker een aanrader. In het begin is het even uitzoeken hoe u het best een pagina kunt invoeren, maar daarna is het mogelijk om goed en snel een pagina te plaatsen. Divi werkt het meest optimaal als u de functies gebruikt zoals deze zijn ontwikkeld. Wanneer u meer wilt, kan uw webbouwer de modules uitbreiden of aanpassen. Een andere optie is natuurlijk een template naar uw eigen wensen laten ontwikkelen. Ook binnen een maatwerk template kan de Divi Page Builder worden gebruikt.

Voor en nadelen van de Divi Page Builder

De Divi WordPress template zelf is niet heel speciaal. De Divi Page Builder daarentegen maakt het mogelijk om mooie, meer geavanceerde responsive pagina’s aan te maken. Wanneer u met de standaard Editor van WordPress een pagina plaatst heeft u weinig opties. Met shortcodes kunt u wat items aan de pagina toevoegen, maar shortcodes zijn vaak niet bijzonder flexibel en daarnaast beschikken ze niet over een user interface waarmee u eenvoudig items kunt bewerken.
De Divi Page Builder werkt volgens hetzelfde principe als andere pagebuilders (bijvoorbeeld Visual Composer, Page Builder by SiteOrigin, Beaver Builder, etc), maar een voordeel is dat de Divi Page Builder minder bibliotheken nodig heeft en zo een snellere laadtijd haalt. Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van Divi.

Voordelen:

• Voor bijna elke soort pagina zijn er voorbeelden beschikbaar. Bijvoorbeeld voor het maken van een landingpage, portfolio, contactpagina en meer. U hoeft dus niet voor elke pagina met een lege pagina te beginnen. Dit heeft als voordeel dat u ook sneller leert hoe Divi werkt.
• Geen last van vertraging. Een nadeel van veel pagebuilders is dus dat het veel tijd kost om een element te laden dat u wilt bewerken. Een pagina bestaat veelal uit meerdere elementen en door deze extra laadtijd kan het lang duren voordat u eindelijk een website gemaakt heeft. De Divi Page Builder heeft veel minder vertraging en werkt dus erg prettig.
• Layouts voor uw pagina’s kunnen worden opgeslagen. Gebruikt u een standaard formaat voor uw pagina’s, dan kunt u het layout hiervan opslaan in de bibliotheek. Een nieuwe pagina’s is vervolgens zo gemaakt. Daarnaast kunt u ook nog kiezen uit de standaard pagina layouts van Divi zelf.
• Real time review tijdens het instellen van elke module. Nadat u een module aan uw sectie heeft toegevoegd, kunt u direct controleren hoe deze er aan de voorkant uitziet. U hoeft dus niet eerst de pagina op te slaan om de wijzigingen te bekijken.
• Ervaren gebruikers kunnen elke module met behulp van CSS functies apart instellen. Niet alleen de inhoud van een item kan worden gewijzigd, maar ook de achtergrond, het lettertype, etc. Daarnaast heeft u zelfs de optie om de functie volledig te wijzigen met behulp van CSS.
• Geoptimaliseerde modules voor de verschillende secties. De indeling van de pagina kunt u eenvoudig wijzigen met behulp van secties. Naast secties met 1 tot 4 kolommen kunt u ook full width of speciale secties invoegen. Dit zorgt voor veel flexibiliteit.
• Met meer dan 250.000 Divi gebruikers zult u misschien denken dat elke website er hetzelfde uitziet. Hiervan is echter geen sprake.. Met Divi is het zelfs heel eenvoudig om heel verschillende websites te maken.

Nadelen:

• Het design van sommige elementen is niet heel bijzonder. De social media buttons of het call to action formulier zijn bijvoorbeeld niet bijzonder geavanceerd. Met Divi heeft u genoeg mogelijkheden om een mooie en goede website te maken, maar op sommige momenten moet u extra creatief zijn.
• Het is niet mogelijk om herhaaldelijk tussen de standaard WordPress modus en de Divi modus te switchen. Doet u dit wel, dan zal de hele pagina verloren gaan. Wanneer u de tekst op een pagina wilt wijzigen, zult u dit in de tekstmodule van Divi zelf moeten doen.
De standaard opmaak beschikt soms over afstanden die te groot zijn. Wanneer u een nieuw project begint, moet u deze elke keer weer opnieuw corrigeren.

Divi 3.0: de toekomst van WYSIWYG (What You See Is What You Get)

Een pagina bouwen met de Divi Builder was al heel makkelijk, maar sinds het najaar van 2016 kunnen webpagina’s ook direct via de voorkant worden bewerkt. Wat zijn de voordelen van de front end builder in Divi 3.0?
• U kunt direct zien hoe de wijzigingen eruit zien. Via de backend developer moet u de wijzigen eerst opslaan voordat u ze kunt bekijken.
• Elk element kan volledig worden gewijzigd. Alle instellingen die in de back end beschikbaar zijn kunnen ook aan de voorkant worden geopend. U hoeft dus niet eerst terug naar de back end om kleine aanpassingen te maken.
• Korte of zelfs geen laadtijd. De Visual Builder werkt ontzettend snel en u hoeft niet te wachten voordat een wijziging zichtbaar is.
• Tekst kan ook eenvoudig op de pagina zelf worden gewijzigd. Klik in de regel en begin gewoon met typen.
• Pagina elementen kunnen simpelweg met de muis worden vergroot en verplaatst. Een pagina indelen was nog nooit zo eenvoudig.
• Profiteer van responsive editing. De afmeting van de pagina kan worden gewijzigd, zodat u ook ziet hoe de pagina er op mobiel en tablet uit ziet.

Deze website wordt niet gesponsord door Elegant Themes. Affiliate Disclaimer: Op deze pagina staat een “affiliate link”. Dit zijn externe links die u naar een product of dienst leiden. Funky Monkee websites ontvangt compensatie wanneer u vervolgens via die link iets aanschaft. Er zijn geen extra kosten voor u aan verbonden.