WordPress website maken met Divi Theme

 

Een goed converterende en responsive Wordpress website maken begint met het kiezen van de juiste theme of template. Naast voordelen voor de website zelf, moet de template ook gebruiksgemak bieden voor u én de bezoeker. Het maken van de juiste keuze voor een WordPress theme is dan ook van groot belang. In dit artikel leest u alles over Elegant Themes, het Divi Theme én de Divi Page Builder. Op deze manier maakt u eenvoudig de verstandigste keuze voor uw WordPress website.

 

Wat biedt Elegant Themes?

In uw zoektocht naar een WordPress template, kan de naam Elegant Themes u vrijwel niet zijn ontgaan. Deze grote speler op het gebied van website thema’s en plug-ins timmert al meer dan 8 jaar aan de weg. Met meer dan 400.000 klanten en ruim 40 medewerkers, is Elegant Themes actief in verschillende landen wereldwijd.

 

Op dit moment heeft Elegant Themes maar liefst 87 WordPress thema’s en plug-ins in haar portefeuille. De aangeboden producten zijn daarbij van hoge kwaliteit en voorzien van een concurrerende prijs. Zo heeft u voor slechts $ 69,00 per jaar toegang tot alle beschikbare thema’s. Om gebruik te kunnen maken van alle thema’s en de bijbehorende plug-ins betaald u $ 89,00 per jaar.

Daarnaast biedt Elegant Themes ook een voordelige oplossing als u de producten veelvuldig en voor langere tijd wilt gaan gebruiken. Dit “lifetime access” pakket geeft u zelfs toegang op de templates die in de toekomst worden toegevoegd. Deze alles-in-een oplossing is de beste keuze als u veel gebruik maakt van WordPress voor het bouwen van websites. Het “lifetime access” pakket schaft u voordelig aan door een éénmalige betaling van $ 249,00.

 

Een geschikt theme voor uw website

Niet iedere template haalt het beste in uw website naar boven. Zo kan het zijn dat een theme niet gebruiksvriendelijk genoeg is zoals een template met Visual Composer. Daarnaast kan een template ook slecht gecodeerd of geprogrammeerd zijn. In beide gevallen is dit dus niet de beste keuze voor uw WordPress website. Maar wat is dan wel de juiste keuze op het gebied van WordPress themes?

 

Wat is Divi Theme?

 

De Divi WordPress template is bewezen gebruiksvriendelijk. Het geeft u de mogelijkheid om zelfs pagina’s te kunnen ontwikkelen zonder dat daar enige kennis over het schrijven van codes voor nodig is. Elegant Themes heeft hiermee een flexibele template ontwikkeld die geheel aansluit bij de Divi Page Builder. Deze builder is een uitbreiding van het content management systeem binnen WordPress.

 

Met de Divi Page Builder kunt u uw website pagina’s eenvoudig opmaken en invoeren. Daarnaast is de builder niet alleen in combinatie met Divi Theme te gebruiken, maar kan deze ook toegepast worden op andere themes binnen WordPress. Het kan daarbij wel voorkomen dat u met behulp van de CSS de stijl moet aanpassen aan de gekozen template.

 

Voor wie is Divi Theme en Divi Page Builder geschikt?

 

De Divi template en builder is geschikt voor de meer ervaren WordPress gebruikers. Na u kort verdiept te hebben in de werking van het programma, kunt u snel én efficiënt webpagina’s kunt creëren, invoeren en plaatsen. Een optimale werking van Divi wordt gegarandeerd als deze in combinatie met de speciaal ontwikkelde functies wordt gebruikt. Desgewenst kunt u deze modules eenvoudig uit laten breiden door uw webdesigner. De Page Builder van Divi kan eveneens worden toegepast op maatwerk templates. Dit geeft u de mogelijkheid om de template aan uw persoonlijke voorkeuren aan te passen.

 

De voordelen van de Divi Builder

 

Het gebruik van Divi Theme geeft veel voordelen als deze in combinatie met de Divi Page Builder wordt gebruikt. Het creëren van geavanceerde en responsive pagina’s is er daar één van. Enkele andere voordelen van de Divi Page Builder zijn:

 

  • weinig bibliotheken nodig waardoor paginasnelheid behouden blijft
  • diverse voorbeeldpagina’s beschikbaar
  • opslagmogelijkheid voor uw layouts
  • real-time review
  • elke module is apart in te stellen met behulp van CSS
  • geoptimaliseerde modules voor diverse secties

 

3.0 front-end builder van Divi

 

Sinds 2016 is Divi 3.0 beschikbaar. Deze versie van Divi beschikt over een front-end builder. Daarmee heeft u de mogelijkheid om webpagina’s ook vanaf de voorzijde te kunnen bewerken. Nadat de aangebrachte wijzigingen opgeslagen zijn in de backend, kunnen de doorvoeringen direct vanaf de voorzijde van de webpagina bekeken worden. Elementen zijn eenvoudig te wijzigen doordat de instellingen van de backend ook front-end beschikbaar zijn. Met Divi 3.0 kunt u elementen aan de voorzijde verplaatsen of vergroten, maar ook tekst kan snel en simpel aangepast worden. Zelfs het formaat van de pagina kan via de voorzijde worden aangepast.

Deze website wordt niet gesponsord door Elegant Themes. Affiliate Disclaimer: Op deze pagina staat een “affiliate link”. Dit zijn externe links die u naar een product of dienst leiden. Funky Monkee websites ontvangt compensatie wanneer u vervolgens via die link iets aanschaft. Er zijn geen extra kosten voor u aan verbonden.