Tip: Vimexx Webhosting

Om zelf een WordPress website te kunnen installeren heb je serverruimte nodig waar jouw website op komt te staan. Dat heet webhosting. Je kunt webhosting vergelijken met de harde schijf van je computer waar je bestanden op staan. Alleen in Nederland zijn er al honderden webhosting partijen waar je een webhosting pakket kunt afsluiten. Prijzen hiervoor beginnen bij €4,- en gaan door tot €50,- (of duurder) per maand.

Vimexx is een nieuw webhosting bedrijf dat met een strakke website en extreem scherpe prijzen sinds 2015 een vliegende start in hosting land probeert te maken. We kijken in deze recensie verder naar hun aanbod en ontvangen graag de ervaringen van de eerste gebruikers van deze dienst.

Vimexx is onderdeel van de stichting Digi NL, een in Amsterdam geregistreerde stichting. Hoewel we niet precies de voordelen zien geeft Vimexx daar op haar “Over ons”-pagina verdere uitleg over. In ongeveer één jaar tijd is het bedrijf van nul uitgegroeid tot 4.500 klanten. Zelf ben ik er erg van gecharmeerd dat zij, net als ik, in Amsterdam Zuidoost zijn gevestigd.

Hosting Aanbod

Vimexx is duidelijk een prijsvechter aangezien het een volwaardig webhosting pakket aanbiedt vanaf €0,45 per maand. Het enige wat hier nog bijkomt is de BTW, maar op zulke lage bedragen is dat ook erg laag natuurlijk. Ondanks deze lage prijs zijn de pakketten met 2 GB opslag en 25 GB dataverkeer erg ruim bemeten. Ik zie weinig concurrenten die zoveel aanbieden voor zo weinig geld.

Naast webhosting zijn ook de domeinnamen erg goedkoop, een .NL kost slechts €3,99 per jaar (€0,89 in het 1e jaar).

Ondersteuning

Met dergelijke lage tarieven wordt de ultimieme test van een bedrijf als Vimexx of en in welke mate ze de kwaliteit en service op goed niveau kunnen houden.

Een duidelijk nadeel is dat er géén telefonische klantenservice beschikbaar is. Alle vragen dien je via de chat op de website te stellen. In onze test werd deze chat snel en adequaat beantwoord. Het ontbreken van telefonische support zal voor gebruikers op zoek naar een budget-oplossing te overkomen zijn.

Conclusie

Al met al is Vimexx een leuk en fris bedrijf met een mooie website. Het aanbod is enorm sterk voor een erg laag bedrag. Wie geen behoefte heeft aan telefonische support kan hier voor weinig geld een erg uitgebreid webhosting pakket afnemen. WordPress kan je met een klik installeren, maar ook Joomla, Magento en nog veel meer.

Deze website wordt niet gesponsord door Vimexx. Affiliate Disclaimer: Op deze pagina staat een “affiliate link”. Dit zijn externe links die u naar een product of dienst leiden. Funky Monkee websites ontvangt compensatie wanneer u vervolgens via die link iets aanschaft. Er zijn geen extra kosten voor u aan verbonden.