Quick Fix – Diëtist Amsterdam

by | Feb 29, 2020 | quick fix | 0 comments

Quick Fix – Diëtist Amsterdam

Ik heb laatst een Quick fix mogen uitvoeren voor Diëtist Amsterdam. De opdracht was tweedelig; website verhuizen en een nieuwe template aanmaken.

 

Website verhuizen

De opdrachtgever heeft 2 websites, Diëtist Amsterdam & Diëtist Het IJ’tje. Beide websites, domeinen en e-mailadressen met de daar bijbehorende e-mails moesten overgezet worden naar een andere webhosting, namelijk Strato. Er was een deadline waarbij haar huidige webhosting had aangegeven dat als beide websites niet voor een bepaalde datum verhuisd waren, dat alles gewist zou worden.

De opdracht was duidelijk en ik heb alle inloggegevens ontvangen die nodig waren voor deze quick fix. Bij een opdracht zoals deze ga ik als volgt te werk:
– verhuiscode aanvragen,
– back-ups maken (van de web bestanden, maar ook van de MySQL databases),
– de domeinen (een domein= www.jouw-webadres.nl) verhuizen naar, in dit geval, Strato,
– beide websites online plaatsen bij nieuwe webhosting (downtime was ongeveer 4 uur),
– SSL (= groen slotje) activeren op beide domeinen,
– permalinks instellen,
– websites controleren/nalopen,
– de e-mailadressen opnieuw aanmaken bij de nieuwe webhosting,
– de e-mails overzetten van oude webhosting naar nieuwe webhosting,
– oude websites verwijderen & mailservers sluiten,
– nieuwe mail inloggegevens aan de klant verstrekken.

 

Nieuwe template

De opdrachtgever gaf aan best uit de voeten te kunnen met WordPress. Zij wilde dat ik een template zou maken voor 1 pagina. Noem het een nieuwe stijl, nieuw uiterlijk of design. Aan de hand van het door mij gemaakte nieuwe design, zou zij zelf een nieuwe website bouwen. Dat kan makkelijk met de combinatie die ik voor elke nieuwe website gebruik; WordPress & Divi.

Je kunt namelijk heel makkelijk onderdelen van een pagina of een gehele pagina opslaan en overal waar je maar wilt neerzetten om het vervolgens verder aan te passen. Je hoeft du bijvoorbeeld niet steeds maar een contact formulier voor elke pagina te bouwen, je maakt er 1, die je opslaat en met een paar klikken overal neer zet. Handig voor CTA’s (call-to-action’s).
Ik heb een paar instructie video’s opgenomen waarmee zij snel doorhad hoe de Divi builder werkt en a.d.h.v. deze video’s en die ene pagina die ik ontworpen heb, gaat de klant zelf makkelijk aan de slag. Ik heb nog wel eens stiekem gekeken en ik zie dan dat zij  mooie vorderingen maakt en ik krijg geen hulpvragen, dus dat loopt lekker!

Hieronder zie je de verschillen tussen de huidige, bestaande website (links) en de template waarmee deze ge-upgrade zal worden (rechts);

            

Geïnteresseerd in een Quick fix voor jouw bestaande website? Neem contact op en bespreek jouw plannen/ wensen!

 

Welkom

bij Funky Monkee websites

Wanneer je altijd websites voor anderen bouwt, dan is het erg leuk om vrij spel te hebben met jouw eigen website.

De opdracht aan mijzelf was een website die creativiteit toont, in lettertype, afbeeldingen en manier van informatie weergeven. Een snel uiterlijk, maar wel met eerlijke inhoud. De teksten van deze website heb ik geschreven in gewone spreektaal.

Voor de gebruikte groen-roze kleurencombinatie door de gehele website, ben ik geïnspireerd door de kleuren van het logo van een band, die ik op dat moment aan het luisteren was. De groen-roze kleuren combinatie vind ik erg passen bij de gebruikte afbeeldingen in Pop Art stijl.

Welcome

at Funky Monkee websites

When you always build websites for others, it is great to have 100% control of the appearance and flow of your own website. This allows me to unleash any creative decision. Even if it's smart or not, so to say.

The assignment I gave myself was to build a website which shows creativity, in font usage, images and way of displaying information. A fast appearance, but with honest content. I have written the texts of this website in a casual spoken manner.

For the used green-pink color combination throughout the website, I was inspired by the colors of the logo of a popular band. I like the green-pink color combination and believe it fitss very well with the Pop Art images.