Nieuwe Shopify webshop Good Hair NL

Funky Monkee websites heeft weer een project gebouwd en opgeleverd; een nieuwe Shopify webshop Good Hair NL.

Good Hair NL had mij benaderd na een minder succesvolle ervaring met een andere website bouwer (webdesigner ook wel genoemd). Lang verhaal kort, Good Hair NL had al wat tijd en geld verspild en eigenlijk hadden ze er niets voor terug.

Zij hebben mij benaderd met een plan de campagne, uitgestippeld van A tot Z. Kleuren schema’s, lettertypen, afbeeldingen, productinformatie, gewicht van elk product (i.v.m. verzendkosten) en ga zo maar door. Ik heb veel klanten mee mogen maken (prijs mezelf daar een gelukkig mens voor), maar het doel wat de klant zelf voor ogen had, heb ik nooit eerder zo duidelijk uitgestippeld gezien eigenlijk.

Toen Good Hair NL aangaf dat zij hun webshop niet in WordPress wilden (wat ik van binnen & buiten ken), maar in Shopify (wat ik enkel van naam ken) klonk dat wel als een spannende uitdaging. Ik heb meteen verteld dat ik nog nooit met dat CMS gewerkt heb en dat ik onderzoek zou moeten doen. Ook vermeldde ik erbij dat ik niet op de automatische piloot zou kunnen vliegen, waardoor ik op sommige vragen niet direct het antwoord zou kunnen geven. Terugkijkend, heb ik hen ook geprobeerd over te halen om de webshop in WordPress ( mijn core business, mijn comfort zone en niets mis met WordPress!) te laten bouwen. De eigenaars van Good Hair NL hebben daar een nachtje over geslapen, maar gaven aan koers te willen houden op het doel voor ogen; de Good Hair NL webshop gebouwd in Shopify!

Er was een strakke deadline (niet bar veel tijd), maar na een telefonische kennismaking en het inzien van hun compleet, duidelijk & voorbereidend werk, durfde ik deze uitdaging wel aan. Door eerlijk te verwachtte valkuilen meteen te benoemen vanuit mijn kant en hun voorbereiding (waarmee we minder keuzes hoeven te maken tijdens de bouw), wist ik dat het krap zou zijn, maar haalbaar. Ik ben ook erg blij mee te delen dat de Good Hair NL webshop in volle glorie live staat en te bewonderen is op www.goodhair.nl. Opgeleverd op de dag van de deadline!

De webshop verkoopt niet alleen de haarproducten van Good Hair NL, maar de marketing campagne is aan de shop gekoppeld, verkoop kanalen op Facebook en Instagram zijn gerealiseerd en gekoppeld, verzendkosten zijn op gewicht en land berekend en aangeboden door verschillende pakket bezorgdiensten. Verder is afhalen een optie, kun je afrekenen met creditcard, iDeal, bankoverschrijving en PayPal. De SEO is uitgewerkt d.m.v. Search Console aanmelding, meta titels en meta snippets per pagina, per product en per afbeelding. De afbeeldingen zijn gecompressed t.b.v. de laadtijd.

De uitleg video’s zijn gemaakt & afgeleverd en dienen als naslagwerk voor de eigenaars om zelfstandig te kunnen ondernemen en om veel voorkomende fouten te ontlopen. De volgende uitbreidingen zijn al besproken en daar zal binnenkort mee gestart worden. De virtuele high fives zijn gegeven, de blijdschap gevoeld en de smaak van succes was te proeven!

Wat betreft Shopify; Ik vind het Shopify webshop CMS best een prettig systeem met voor – en nadelen ten aanzien van WordPress. Ik ben (nog) geen Shopify-meester, maar ik zal bij het volgende Shopify project, mezelf een stuk zelfverzekerder voelen.

Wat ik uit dit project geleerd heb, is dat wanneer ik buiten mijn comfort zone (WordPress) werk – na ervaringen met Shopify (Ruby on Rails), Django (Phyton) en Joomla (PHP) – is dat wanneer ik het goed van te voren inlees, dat ik kan leunen op de WordPress ervaring en HTML & CSS kennis die ik heb vergaard in de loop der jaren. Eerlijkheid, duidelijkheid en steeds de volgende stappen aangeven blijven sleutel in de samenwerking, waarbij in dit geval, onaangename verassingen op de loer (hadden) kunnen staan.

Bekijk de website en beoordeel zelf!

Wil je meer websites zien? Bekijk dan mijn portfolio.

Wil je jouw plannen voor een nieuwe website bespreken? Dat kan door hier te klikken.

Ik wens Farida & Raïsha van Good Hair NL veel succes met de nieuwe webshop!

Chat met Arthur
👋 Fijn dat je er bent!
Ik ben Arthur. Waar kan ik je mee helpen?
Cookieconsentbanner door Real Cookie Banner