Mailaccount instellen op Android

In de tijden van het internet en de smartphones is het bijna ondenkbaar om uw email niet op uw telefoon op te kunnen halen. Echter is het natuurlijk wel handig om te weten hoe u uw e-mailaccount op uw Android toestel instelt. Hoe u dit doet leg ik in deze handleiding maar al te graag uit! In deze handleiding gebruiken we als voorbeeld een Samsung toestel, de manier voor het aanmaken van een e-mailaccount kan bij de toestellen verschillen. We maken in het voorbeeld gebruik van de meest recente Android versie. De gegevens zijn verder wel hetzelfde.

Ga naar de instellingen op uw telefoon. Scroll een stukje naar onderen totdat u bij “Accounts” uitkomt. Klik hier vervolgens op.

Mailaccount instellen op Android 1
U ziet nu bovenin eventuele eerdere toegevoegde accounts. Eronder staat “Account toevoegen”. Klik daarop om een nieuw account toe te voegen.
Mailaccount instellen op Android 2
Klik nu op “E-mail” om een e-mailaccount toe te voegen.
Mailaccount instellen op Android 3
Voer hier uw e-mailgegevens in en klik op “Inloggen”.
Mailaccount instellen op Android 4

Selecteer nu IMAP-Account of POP3-Account. In het voorbeeld maken we gebruik van IMAP. Op het moment dat u dan via uw telefoon een e-mail verwijdert, verwijdert u de betreffende email ook op de server zodat het bij alle toestellen verwijderd word.

Mailaccount instellen op Android 5
U komt op een nieuwe pagina terecht. Voer bij de gebruikersnaam uw volledige e-mailadres in, en bij wachtwoord natuurlijk uw wachtwoord. Voer onder “Inkomende server” bij de IMAP-server hetgeen dat op onderstaande afbeelding staat in en selecteer bij Beveiligingstype “SSL”. Klik vervolgens weer op “Inloggen”.
Mailaccount instellen op Android 6
Voor de uitgaande server voert u ook weer bij de SMTP-server hetgeen in dat hieronder staat weergegeven. Selecteer bij Beveiligingstype ook weer “SSL” en gebruik poort 465. Daarnaast vinkt u “Verificatie vereist voor verzenden van e-mail” aan en voert u daaronder de emailgegevens nogmaals in. Klik nu weer op “Inloggen”.
Mailaccount instellen op Android 7

LET OP: Als u op een Androidtoestel een e-mailaccount instelt en u geeft een onjuist wachtwoord op, kan het voorkomen dat u niet de melding krijgt dat gebruikersnaam of wachtwoord onjuist is, maar dat de mailserver niet reageert!

Chat met Arthur
👋 Fijn dat je er bent!
Ik ben Arthur. Waar kan ik je mee helpen?
Cookieconsentbanner door Real Cookie Banner