Check of jouw email en wachtwoord gehackt zijn

door | sep 5, 2018 | veilig online

Check of jouw email en wachtwoord gehackt zijn

Gebruik je al jaren hetzelfde e-mailadres om allerlei accounts aan te maken? Gebruik je voor dit email adres al een tijd hetzelfde wachtwoord? Check dan hier of jouw email en wachtwoord bekend zijn bij hackers: https://haveibeenpwned.com/. Jouw gegevens staan bij het maken van een account op de server van de desbetreffende dienst. Dus wanneer zij gehackt worden, hebben de hackers jouw email en wachtwoord. Gebruik jij voor meerdere accounts hetzelfde email adres en hetzelfde wachtwoord? Dan heb je een probleem.

Have I been Pwned? (HIBP) is een website waarmee internetgebruikers kunnen controleren of hun persoonlijke gegevens zijn aangetast door datalekken. De service verzamelt en analyseert honderden database-dumps en -pasta’s met informatie over miljarden gelekte accounts en stelt gebruikers in staat om naar hun eigen informatie te zoeken door hun gebruikersnaam of e-mailadres in te voeren. Gebruikers kunnen zich ook aanmelden om een melding te ontvangen als hun e-mailadres in toekomstige stortingen wordt weergegeven. De site is alom geprezen als een waardevolle bron voor internetgebruikers die hun eigen veiligheid en privacy willen beschermen. Have I Been Pwned? is gemaakt door beveiligingsexpert Troy Hunt. Ga naar de site en check of jouw email en wachtwoord gehackt zijn!

Welkom

bij Funky Monkee websites

Wanneer je altijd websites voor anderen bouwt, dan is het erg leuk om vrij spel te hebben met jouw eigen website.

De opdracht aan mijzelf was een website die creativiteit toont, in lettertype, afbeeldingen en manier van informatie weergeven. Een snel uiterlijk, maar wel met eerlijke inhoud. De teksten van deze website heb ik geschreven in gewone spreektaal.

Voor de gebruikte groen-roze kleurencombinatie door de gehele website, ben ik geïnspireerd door de kleuren van het logo van een band, die ik op dat moment aan het luisteren was. De groen-roze kleuren combinatie vind ik erg passen bij de gebruikte afbeeldingen in Pop Art stijl.

About this website

I would like to explain my design choices of this website.

When you are always building websites for others, it is very nice to have free rein with your own website.

So my assignment to myself was a website that shows creativity, in font, images and way of displaying information. A fast appearance, but with honest content. I have written the texts of this website in a form of address.

For the green-pink color combination, I was inspired by the colors of the band's logo, which I was listening to at the time. I think the color combination green-pink fits very well with the used images in pop art style.